Buitengebied Langedijk verzekerd van glasvezelnetwerk

Vraagbundeling Schagen en Den Helder verlengd tot 18 Maart

05-03-2019 – Het is helaas niet gelukt om binnen de gestelde zes weken vraagbundelen meer dan 50% aanmeldingen in Schagen en Den Helder te verzamelen. Toch gaat de witte vlag nog niet uit. Integendeel. De vraagbundeling wordt met 2 weken verlengd waarbij alles op alles zal worden gezet. Tot uiterlijk achttien maart wordt er jacht gemaakt op buitengebiedbewoners uit Schagen en Den Helder die nog twijfelen. In de gemeente Langedijk meldde al wel meer dan vijftig procent zich aan. Hier wordt in de komende maanden glasvezel aangelegd.

Samenwerking
Het lijkt erop dat de samenwerking die FiberNH eerder sloot met de gemeente Langedijk een positief effect heeft gehad op het aantal aanmeldingen. Later dit jaar gaat daar nog gegarandeerd de schop in de grond. Een soortgelijk effect hoopt FiberNH in de periode tot achttien maart in Schagen en Den Helder ook te veroorzaken. Vandaag (06-03-19) ondertekende het namelijk een convenant met de provincie Noord-Holland. Hiermee ondersteunt de provincie officieel het initiatief om in Noord-Holland het FiberNH glasvezelnetwerk aan te leggen.

Twijfelaars
Tot achttien maart is veel hoop gevestigd op de ‘zwevende’ kiezer, oftewel de inwoner die nog niet weet met welke aanbieder hij of zij in zee gaat. Voor deze twijfelaars is het mogelijk om ‘dubbel’ af te sluiten. Uiteraard wordt daarmee niet de hoogte van de rekening bedoeld, maar wel een extra zekerheid. Er is na achttien maart namelijk maar plek voor één aanbieder. Dat betekent dat inwoners die zich bij beide aanbieders aanmelden gegarandeerd een glasvezelaansluiting te krijgen. Zonder dubbele kosten.

Definitieve einddatum
Op achttien maart wordt definitief duidelijk of de Schagenezen en Heldernaren zich aansluiten bij hun mede-buitengebiedbewoners van Langedijk, Heerhugowaard, Alkmaar, Medemblik, Opmeer, Stede-Broec, Enkhuizen en Drechterland. Aanmelden kan via onze website als op de aanmeldformulieren welke de bewoners in de bus hebben ontvangen.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu