Voldoende animo voor glasvezelinternet in buitengebied

FiberNH rolt kabel definitief uit in Westfriesland

WOGNUM – Met de hakken over de (boeren)sloot weliswaar, maar daardoor niet minder blij. De ambassadeurs van FiberNH vieren feest, want zij weten het nu zeker: het buitengebied van Westfriesland krijgt glasvezelinternet van FiberNH.

Glasvezelbedrijf FiberNH zag afgelopen maandag 15 oktober haar vraagbundelingsperiode van zes weken eindigen. Voorwaarde was dat minimaal 50 procent van de geselecteerde adressen uit de buitengebieden van Medemblik, Opmeer, StedeBroec, Enkhuizen en Drechterland hun deelname kenbaar moest maken. En dat lukte. Op vrijdag 12 oktober gaf de teller op www.fibernh.nl nog 41 procent aan, afgelopen dinsdag prijkte de 51 procent.

FiberNH kijkt terug op een geslaagde campagne. Het viel niet mee om bewoners van de afgelegen gebieden even goed te bereiken en te informeren over het aanbod. Een bijzondere rol was weggelegd voor de FiberNH ambassadeurs. Geen FiberNH personeel, maar lokale voorstanders waarvoor de buurtbewoners de deur kon openen. Elke aanmelding kreeg naast een bedankje ook een witte FiberNH vlag in de tuin. Op deze manier kregen steeds meer inwoners in de smiezen dat het glasvezelproject speelde.

Nu er zekerheid is dat het project doorgaat, is de volgende stap: het schouwen door de aannemer. Indien dat vlot verloopt, en het vorstverlet dit jaar zich laat aankondigt, kan nog voor de jaarwisseling de schop in de grond. En dat is goed nieuws voor alle deelnemers die hun internetbehoefte nu nog moeten beperken tot de capaciteit van internet via een koperdraad. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2019 de eerste lampjes op de glasvezelmodems groen zullen branden.

In de tussentijd zit FiberNH niet stil, want ook de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard zitten met hetzelfde probleem: hun buitengebieden willen ook snel online. Daarom wordt er een tweede vraagbundelingsperiode in Noord-Holland gehouden: van 22 oktober t/m 3 december wordt in deze twee gemeenten de animo voor FiberNH glasvezelinternet getoetst. En ook hier is 50 procent voldoende om het beoogde glasvezelnetwerk uit te breiden. Gelukkig zullen de abonnees uit Medemblik, Opmeer, StedeBroec, Enkhuizen en Drechterland daar dan weer niets in hun internetsnelheid van merken.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu