FiberNH tekent convenant met eerste Gemeente in Noord-Holland

16 Maart 2018 Wognum (NH) – FiberNH heeft met de Gemeente Medemblik een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Hierdoor is er een concreet aanbod voor de beoogde achthonderd huishoudens en bedrijven in het buitengebied, die nu nog een gebrekkige internetverbinding hebben.

Het buitengebied van Medemblik kampt al jaren met een slechte internetverbinding. Dit heeft gevolgen voor zowel het bedrijfs- als gezinsleven. Wethouder Harry Nederpelt: “Traag internet en het bedrijfsleven gaan niet goed samen, dat moge duidelijk zijn. Ook hoorde ik verhalen waarbij studerende kinderen een extra reden hadden om niet meer thuis te blijven wonen”. Met de komst van glasvezelinternet zullen deze problemen tot het verleden behoren.

FiberNH zet definitief de schop in de grond wanneer minimaal vijftig procent van de achthonderd aansluitingen zich vooraf registreert. De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een dure aangelegenheid. Vandaar dat de aanleg niet zonder bijdrage van de inwoners mogelijk is. Afnemers van het toekomstige snelle internet krijgen net als de andere projecten de keuze om bovenop het abonnement een vastrechttoeslag te betalen (20 euro), of deze éénmalig af te kopen. (1950 euro) Dat lijkt een hele investering, maar extra kosten voor aansluitingen in het buitengebied zijn niet ongewoon. Bovendien betalen deze bewoners nu ook al extra kosten voor hun huidige (trage) internetverbinding. De investering loont dus. Glasvezelinternet zal naast de snelheid ook bijdragen aan een stabiele verbinding die klaar is voor de toekomst.

FiberNH heeft de intentie om in meerdere gemeentes in de Provincie Noord-Holland het buitengebied te voorzien van glasvezelinternet. De gemeente Medemblik is de eerste gemeente die van start gaat met FiberNH. Binnen enkele weken zal het concrete aanbod op de website van FiberNH te vinden zijn, waarna bewoners zich kunnen intekenen voor een aansluiting. Bewoners worden hier vroegtijdig over geïnformeerd.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een abonnement
te kiezen. Binnenkort komen de providers op de
website waarbij u een abonnement kunt afsluiten.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu