Samenwerkingsovereenkomst breedband buitengebied Alkmaar

 

Gemeente Alkmaar, FiberNH en bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten tekenden maandag 9 juli een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor komt er een concreet aanbod voor snel internet voor circa 800 woningen en bedrijven in het buitengebied van Alkmaar, waar op dit moment de beschikbare internetsnelheid zeer beperkt is.

FiberNH heeft eerder al succesvol een netwerk aangelegd in de Noordoostpolder en ondertekende recent ook een samenwerkingsovereenkomsten met de gemeenten Opmeer, Medemblik, Enkhuizen en Stede Broec.

Snel internet

In deze tijd is het niet beschikken over een snelle internetverbinding een rem op de ontwikkeling van een buitengebied. Alkmaar hecht groot belang aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst met een vast breedbandnetwerk. De gemeente is blij met de samenwerking met FiberNH en dat er nu echt gestart wordt met de vraagbundeling.

Onderzoek
Samen met het bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten onderzocht de gemeente het afgelopen jaar verschillende scenario’s en businesscases. Door de samenwerking met FiberNH komt nu de mogelijkheid om ook daadwerkelijk een breedbandnetwerk te realiseren. Gelijktijdig met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Alkmaar en FiberNH, ondertekende ook het bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH. Breedband Alkmaar Buiten vervult samen met hun ambassadeurs een ondersteunende rol in de vraagbundelingsprocedure.

Vervolgstappen
FiberNH gaat nu verder met de voorbereiding en start in oktober met de vraagbundeling. Bewoners en ondernemers worden hierbij op verschillende manieren geïnformeerd, onder andere tijdens informatieavonden en via nieuwsbrieven.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu