FiberNH al over de helft!

Aanmeldingen voor glasvezelinternet blijven binnenkomen

Het aantal aanmeldingen voor het glasvezelinternet van FiberNH is inmiddels over de helft van de benodigde vijftig procent. Met nog twee volle weken vraag bundelen te gaan is de prognose dat de Westfriese klei volgend jaar een glasvezelkabel mag verwelkomen zeer reëel. Uiteraard twijfelt de glasvezelboer daar zelf niet aan.

Op drie september van dit jaar begon FiberNH met haar vraagbundelingsperiode van totaal zes weken. Met behulp van brieven, folders en social media zijn de circa 1100 adressen in het Westfriese buitengebied inmiddels ingelicht over het aanbod. Ook de vijf informatieavonden zijn goed bezocht. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de FiberNH ambassadeurs, die persoonlijk te benaderen zijn voor vragen over het aan te leggen netwerk.

Op de website van FiberNH is naast het totale actuele aanmeldpercentage ook een percentage per straat beschikbaar. Wat opvalt is dat de straten waar nu al een hoog aanmeldpercentage is vlak bij elkaar liggen. Conclusie: ook de Westfries gaat niet over één nacht ijs en maakt graag een praatje met de buurman bij dit soort beslissingen. Niets nieuws voor FiberNH overigens, want deze conclusie deed zich al eerder voor bij eenzelfde soort project in Flevoland.

Met nog twee weken te gaan wordt het tijd voor de eindsprint: vijftig procent is al voldoende. Een groot vertrouwen is gevestigd in het fenomeen dat de meeste aanmeldingen in de laatste weken worden verwacht. “De meeste mensen hakken tegen het einde van de vraagbundeling de knoop pas door. Dit verschijnsel hebben we bij onze eerdere inventarisatie in de Flevopolder ook al ervaren” aldus de initiatiefnemers van FiberNH.

FiberNH roept inwoners die nog twijfelen om vóór vijftien oktober a.s. uitsluitsel te geven. Met de ervaring dat de meeste aanmeldingen in de laatste week worden verwacht, zou het zonde zijn om een definitieve aanmelding een dag te laat te ontvangen.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu